top of page

za 22 okt

|

Eindhoven

DDW

Op de Dutch Design Week bij Plan-B laat ik mijn project 'Leven met afscheid' zien. Leven met afscheid houdt in dat er bewust wordt gekeken naar rouwbloemwerk.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

22 okt 2022, 11:00 – 30 okt 2022, 10:00

Eindhoven, Hurksestraat 19, 5652 AH Eindhoven, Nederland

Over het evenement

Een van de nadelen van de huidige rouwbloemen is dat er weinig persoonlijkheid van de consument in zit. Ook is de consument zich nog niet bewust van de impact wat een bosje bloemen heeft op ons milieu.

In Leven met afscheid wordt er een ontwerp gemaakt van rouwbloemwerk wat duurzaam en persoonlijk is. Ook is er nieuw rouwlint ontworpen.

Het rouwbloemwerk wordt gemaakt samen met de nabestaande en materialen die betekenis hebben voor de overledene. Zo kan er bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van bloemen uit de omgeving van de overledenen, ook kunnen er zaden worden verwerkt die later tot bloei komen en een blijvende herinnering geven aan de nabestaande. De bloemen die gebruikt worden zijn vrij van pesticide en dragen dus bij aan een duurzamere omgeving.

Het vernieuwde rouwlint is gemaakt van pulp met persoonlijke materialen. De vorm van het rouwlint kan in alle vormen en maten. Na een uitvaart kan het papier de grond in en kan de laatste groet gaan ontkiemen, doormiddel van de zaden in het rouwlint. Ook zijn de bloemen in het rouwlint een blijvende herinnering omdat ieder jaar rond dezelfde tijd de bloemen weer gaan bloeien.

Door aandacht te geven aan deze onderdelen wordt het rouwbloemwerk persoonlijker en draagt het bij aan onze toekomst. Laten we Leven met afscheid.

Deel dit evenement

bottom of page